Ajankohtaista

Tervetuloa uusille sivuillemme!

Salon Pursiseuran uudet nettisivut on avattu.

Lue lisää...

Utterholmen - Kattisaari

Bolaxin pohjoispuolella, Långholmenin ja Gloholmenin välissä sijaitsee Utterholmenin saari. Lännenpuoleinen lahti on Nauti-Cat Club ry:n entinen satama, joten historiaa kunnioittaen paikka sai nopeasti lempinimen Kattisaari. Olihan se alun perin "merikissojen" tukikohta.

Paikka on pursiseurallamme vuokralla, ja siihen kuuluu Utterholmenin länsipääty.

Tontilla on mökki, jossa on sauna pesuhuoneineen, takkahuone ja katettu terassi, jonka suojissa mahtuu iltaa istumaan isolla porukalla. Lisäksi löytyy kaksi puuseetä ja pieni varasto sekä porakaivo. Saaressa on tilaa liikkua ja mukava kävelylenkki syntyykin kiipeämällä saaren korkeimmalle paikalle lipputangon juurelle ihailemaan auringonlaskuja ja -nousuja.

Niemenkärjen ympäri kiertävässä laiturissa on tilaa 10-15 veneelle ja rannoilla lisää saman verran. Idänpuoleiseen lahteen pääsee kivien välistä puikkelehtien kesällä 2015 valmistuneeseen ponttonilaituriin.

Kattisaaren kesän päätapahtuma on Muinaistulien yötä juhlistava Silakkaala.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it

Trollandet - Röllisaari

Östra Skären -nimisessä saariryhmässä sijaitsee Salon Pursiseuran uusin tukikohta Trollandet.

Satama on suojainen kaikilla tuulilla. Tosin pohjoisenpuoleiset tuulet puhaltavat hieman lahden poikki. Satamaan ajetaan varsin jännittävää reittiä kivien ja rannan välistä sihtaillen, mutta kun reitin tietää, on saapuminen helppoa. Väylä on merkitty, ja syvyyttä on alimmillaan kolmisen metriä.

Tontti on vajaat 3 ha, ja kiinteistöön kuuluu mökki, jossa on tupa, parvi, pesuhuone ja sauna sekä iso terassi. Lisäksi pihapiirissä on soma kesäkeittiö/huvimaja sekä talousrakennus, jossa on lasten leikkihuone, varasto ja puuvaja. Pikkuisen sivummalla on vielä erillinen vierasmökki ja ulkohuussi. Luonto on varsin monipuolista jo omalla tontillamme: on lehtoniittyä, kosteikkoa ja kumpuilevaa kalliomaastoa. Lähistöllä on yksi naapurimökki, vastarannalla Langoskäretin puolella. Saariryhmän osat ovat kiinni kasvaneet, joten tilaa riittää liikkua, sienestää ja marjastaa. Merikotkapariskunta pesii lähistöllä, mutta pesäalue on syytä jättää ainakin pesimäaikaan rauhaan.

Satamassa on kalliota myötäilevä pitkä venelaituri, jossa syvyyttä riittää normaaliveden aikaan n. 2 m. Lisäksi on erillinen uimalaituri, jolle pääsee rantaniityn läpi pitkospuita pitkin. Tunnelmallisessa kesäkeittiössa on mukava nauttia kesäilloista hyvässä seurassa istuskellen. Laiturin ja mökin väliin jäävä kallio vaimentaa yökyöpeleiden äänet, joten veneissä säilyy rauha myös aamun pikkutunteina.

Kesän "päätapahtuma" on Röllin Synttärit, joita vietetään paikan ostopäätöksen tekemisen ajankohtaan ennen juhannusta. 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it

Halsinnokka

Salon Pursiseuran ensimmäinen oma satama Halsinnokka sijaitsee Särkisalon itäpuolella Iso-Marjasaari -nimisessä saaressa.  Halsinnokassa on hirsimökki, jossa on tupa, pukuhuone ja sauna. Saaressa on myös porakaivo. Iso-Marjasaari on sananmukaisesti iso, ja metsäisestä saaresta löytyvät hyvät sieni- ja marjamaastot. Kalastusvesiäkin on jonkin verran.

Kun Halsinnokka aikoinaan hankittiin, veneitä säilytettiin pääosin Salossa, josta matkaa ulommas on melkoisesti. Halsinnokkaan ehtii kuitenkin viikonloppua viettämään, vaikka venettä säilyttäisikin esim. Salossa tai Mathildedalissa. Ja Särkisalon kyläsatamasta on vain kivenheitto Halsinnokkaan. Paikalla onkin oma vakiintunut käyttäjäkuntansa. Halsinnokan loppukesän huipennus on Puutalkoiden nimellä kulkeva tapahtuma, jolloin puutöitäkin tehdään. Perinteinen "yksinäisten kaislikkokipparien" syysreissu suuntautuu myös Halsinnokkaan.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it

Hundholmen

Seuran oma saari Hundholmen "Huntti" sijaitsee Hiittisten merivartioaseman vieressä kyläsatamaan vievän väylän varrella. 

Hundholmen on tukikohtana lähes täydellinen. Saaressa on laituria molemmilla puolilla, joten aina löytyy suojainen paikka. Saareen tulee sähkö, joka on johdettu laitureille.
Lisäksi saaressa on porakaivo. Hundholmen on käytössä ympäri vuoden kelirikkoaikaa lukuunottamatta. Saareen pääsee soutamalla Hiittisistä, jonne ajaa yhteysalus Aura Kasnäsistä.
Huntin sydän on upea kelohonkapirtti, jossa on iso tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, saunakammari ja varastona toimiva sauna. Saaren eteläkärjessä on puulämmitteinen rantasauna, jossa saa monen mielestä saariston parhaat löylyt. Pirtin katoksen alla voi iltaa viettää sateellakin ulkosalla, kesäkeittiössä grillata joko kaasu- tai sähkögrillillä. Terassilla puolestaan mahtuu pyörähtelemään tanssin tahdeissa.

Huntissa järjestetään kesän mittaan useita tapahtumia, kuten Penan Purjehdus, Huntin Runtti ja Syysrieha, jotka vetävät saaren tupaten täyteen veneitä.

Kalavesiä on sekä verkko- että viehekalastukseen. Hyvin varustetusta "kalasatamasta" löytyy perkuupöytä, painepesuri ja verkkotelineet sekä savustuspönttö.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it