Ajankohtaista

Tervetuloa uusille sivuillemme!

Salon Pursiseuran uudet nettisivut on avattu.

Lue lisää...

Jäseneksi

Liittymismaksut

   
  Salon talousalue Ei Salon talousalue
Täysjäsen 300€ 600€
Perhejäsen 20€ 20€
Jäsenperheeseen kuulumaton juniorijäsen (alle 19v.) 20€ 20€
     

Jäsenmaksut

   
Täysjäsen (sis. Nautic-lehden) 80€ 80€
Perhejäsen (ei Nautic-lehteä) 20€ 20€
Juniorijäsen (alle 19v.) (sis. Nautic-lehden) 20€ 20€

Tulokset

Särkisalon Regatta

1999
2000
2001

Penan Purjehdus

Huntin Runtti

Junioritoiminta

Salon Pursiseuran junioritoiminnan tavoitteena on tutustuttaa lapsia ja nuoria purjehduksen ja veneilyn hienoon maailmaan. Saaripaikoissamme on sekä optimistijollia että isompia topper-jollia, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Purjehduskauden aikana järjestetään jollailupäiviä ja arki-iltaisin toimii Salon seudulla "liikkuva" jollakoulu. Kauden kohokohta on elokuussa seilattava Huntin Runtti , joka on leikkimielinen jollakisa sekä lapsille että aikuisille.

Kilpailutoiminta

Särkisalo Regatta purjehditaan elokuussa Särkisalon Meripäivien yhteydessä. Käytössä on LYS-tasoitussääntö ja rata on 21,5 mpk pitkä. Lähtö- ja maalialue on Förbyn marinan edustalla.

Penan Purjehdus on seuran sisäinen päiväkisa, joka purjehditaan kesäkuussa Hiittisten saaristossa LYS-säännön mukaan. Lähtö ja maali ovat Hundholmenin edustalla. Puolivakavassa kisassa on tavoitteena, että kaikki halukkaat pääsevät miehistöihin mukaan.

Huntin Runtti -jollakisa seilataan nimensä mukaisesti Hundholmenin ympäri. Kisassa on kolme luokkaa: juniorit optimistijollilla, jokamiesluokka optimistijollilla ja avoin topper-luokka. Huntin Runtti on todellinen urheilukilpailu, jossa myös yleisö saa osansa liikunnasta kiertäessään ympäri saarta kannustamassa jollailijoita. Seuran sisäinen Huntin Runtti ajoittuu elokuuhun, viikko Meripäivien jälkeen.

Katsastus

Katsastuksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää veneilyturvallisuutta ohjaamalla ja opastamalla veneilijöitä veneidensä hoitoa, varustamista ja varusteidenkäyttötaitoa koskevissa asioissa sekä turvallisuusmyönteisten asenteiden omaksumisessa. Vastuu veneestä ja siinä olevien henkilöiden turvallisuudesta on veneen omistajalla tai haltijalla ja kulussa oltaessa päällikkönä toimivalla. Katsastus ei vapauta heitä tästä vastuusta. Katsastus on kaksiosainen: peruskatsastus tehdään joka viides vuosi ja vuosikatsastus tehdään kunkin vuoden kesäkuun loppuun mennessä veneen ollessa vesillä.

Kilpailuissa noudatettavat katsastusohjeet määritellään kilpailukutsussa, ja ne koskevat vain kulloistakin kilpailutapahtumaa.

Salon Pursiseuralla on lukuisia katsastajia, jotka vapaa-ajallaan huolehtivat veneiden katsastuksesta. Pääsääntöisesti seuran veneet pyritään katsastamaan määrättyinä katsastuspäivinä, jolloin myös maksu on alhaisempi.