OTA YHTEYTTÄ

Lumo Finland

AINESOSAT

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MITÄ SULFAATIT OVAT JA MIKSI NIITÄ EI KÄYTETÄ HAIR BALANCE TUOTTEISSA?

Sulfaatti on kemiallinen termi, joka viittaa rikkiä sisältäviin yhdisteisiin. Hiustenhoitotuotteissa sulfaattia sisältäviä peseviä aineisosia käytetään yleisesti, sillä sulfaatit ovat edullinen raaka-aine valmistuksessa. Sulfaatit saattavat kuitenkin kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa ihoärsytystä. Sulfaatit ovat myös haitallisia ympäristölle, erityisesti vesistöille.


Hair Balance tuotesarjan uudet tuotteet eivät sisällä sulfaatteja. Sulfaatiton shampoo säästää hiusväriä ja se on hellävaraisempi vaihtoehto hiuksillesi ja hiuspohjallesi. Valitsemalla sulfaatittoman shampoon teet myös ekoteon.

MITÄ SILIKONIT OVAT JA MIKSI NIITÄ EI KÄYTETÄ HAIR BALANCE TUOTTEISSA?

Silikonit ovat piistä ja hapesta koostuvia aineosia. Silikonin yleisempänä haittavaikutuksena on pidetty sen hiuksia latistavaa vaikutusta ja kerrostumista hiuksiin. Silikonit luovat hiuksen pinnalle kalvon, jolloin muut hiustenhoitotuotteet eivät enää imeydykään hiukseen yhtä hyvin. Silikonien kerrostuvuus on suoraan verrannollinen käytettyjen silikonituotteiden määrään. Siihen vaikuttaa myös hiustyyppi. Jos kaikki käyttämäsi hiustenhoito- ja muotoilutuotteet sisältävät silikonia, on kerrostuminen todennäköisempää.


Silikonit ovat synteettisiä yhdisteitä ja haitallisia ympäristölle. Suurin osa silikoneista ei ole biohajoavia, joten silikoneja päätyy ympäristöön.


Hair Balance tuotesarja ei sisällä silikoneja vaan ne on korvattu luonnosta saatavilla tehoaineilla, kuten esimerkiksi koivusokerilla.

MITÄ PARABEENIT OVAT JA MIKSI NIITÄ EI KÄYTETÄ HAIR BALANCE TUOTTEISSA?

Kosmetiikassa tarvitaan säilöntäaineita, ja parabeenit ovat yksi säilöntäaineiden ryhmä. Kosmetiikkatuotteen normaalin käytön aikana siihen päätyy mikrobeita erityisesti käsistä. Tuotteita säilytetään usein lämpimissä ja kosteissa tiloissa, kuten esimerkiksi kylpyhuoneessa. Näin mikrobeilla on otollinen kasvualusta. Säilöntäaine kuitenkin estää mikrobien kasvun tuotteissa. Säilöntäaineita on siis usein käytettävä, jotta tuote pysyy hyvänä ja turvallisena käytön aikana.


Parabeenit ovat synteettisiä säilöntäaineita, jotka voivat aiheuttaa yliherkkyyttä. Lisäksi kosmetiikassa sallitut parabeenit voivat olla terveysriski, sillä aineiden yhteisvaikutuksista ei ole tarpeeksi tutkimustietoa. Tutkimustietoa löytyy kuitenkin jonkin verran muun muassa parabeenien estrogeenisista vaikutuksista koe-eläimiin sekä istukan läpäisevyydestä. Kaikkia parabeeneja ei saada pois vedenpuhdistusprosessissa, joten aineita kulkeutuu vesistöihin ja kaloihin.


Hair Balance tuotesarjan tuotteet eivät sisällä parabeeneja, vaan tuotteet on säilötty elintarvikkeissakin käytettäväksi hyväksytyillä säilöntäaineilla.

MITÄ VÄRIAINEET OVAT JA MIKSI NIITÄ EI KÄYTETÄ HAIR BALANCE TUOTTEISSA?

Väriaineita käytetään kosmetiikassa yleisesti. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa äkillisen ja vakavan allergisen reaktion.
Hair Balance tuotteista ainoastaan Silver shampoo ja hoitoaine sisältävät väriaineita, sillä niillä on tärkeä merkitys: keltaisuuden neutralointi. Muissa tuotteissa väriaineita ei ole. Hair Balance tuotteisiin onkin sisällytetty vain kaikista tärkeimmät ja olennaisimmat raaka-aineet. Tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä.

MIKSI HAIR BALANCE TUOTTEISSA ON KÄYTETTY HYPOALLERGISIA TUOKSUJA? MITÄ NE TARKOITTAVAT?

Hajusteet ovat eniten allergisoiva kosmetiikan aineisosaryhmä. Oireena voi olla kosketusallergia, allerginen nuha tai astma. Hajusteille voi allergisoitua käytön myötä. Huomioitavaa on, että hajusteet voivat vaikuttaa myös kanssaihmisiin.


Hair Balance tuotesarjan tuotteissa on käytetty tästä syystä hypoallergisia tuoksuja. Tämä tarkoittaa sitä, että allergisoivien hajusteiden pitoisuus on pidetty mahdollisimman pienenä.


Hajusteet ovat mietoja, joten hiuksiisi ei jää voimakasta tuoksua shampoon tai hoitoaineen käytön jälkeen. Voit siis huoletta halutessasi käyttää lempituoksuasi ilman, että se sekoittuu hiustenhoitotuotteiden hajusteisiin.

MISSÄ HAIR BALANCE TUOTTEET ON VALMISTETTU?

Hair Balance tuotesarja on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Suomessa. Lisäksi Lumo tuotteiden pakkaus valmistetaan Suomessa.

MITÄ TARKOITTAA TUOTTEISIIN PAINETTU AVAINLIPPU MERKKI?

Lumo Finland haluaa omalta osaltaan edistää kotimaisen työn ja osaamisen merkitystä sekä arvostusta. Hair Balance tuotesarja on saanut rekisteröidyn Avainlippu yhteisömerkin. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

ONKO HAIR BALANCE TUOTTEITA TESTATTU ELÄINKOKEILLA? MITÄ TARKOITTAA TUOTEISSA OLEVA LEAPING BUNNY -MERKKI?

Mitään Hair Balance tuotesarjan tuotteita ei ole testattu eläinkokein. Hair Balance tuotesarjalle on myönnetty Leaping Bunny -merkki, joka kertoo eläinkokeettomasta kosmetiikasta. Animalia on luonut yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälisen standardin eläinystävälliselle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Standardi edellyttää sitä, että tuotteiden valmistuksessa ei missään vaiheessa käytetä eläinkokeita. Leaping Bunny -merkkiin voi siis luottaa.

MIKSI HAIR BALANCE TUOTTEISSA EI KÄYTETÄ MITÄÄN ELÄINPERÄISIÄ RAAKA-AINEITA?

Suurin osa kosmetiikkatuotteista sisältää eläinperäisiä raaka-aineita. Vaikka osa näistä ainesosista on lihateollisuuden sivutuotteita, tapetaan osa eläimistä kuitenkin pääasiallisesti kosmetiikkateollisuuden raaka-aineiden tuottamiseksi. Lumo Finlandille eettisyys on tärkeää eikä tuotteissa ole käytetty mitään eläinperäisiä raaka-aineita. Kaikki sarjan tuotteet ovat 100% vegaanisia.


Hair Balance tuotesarjassa käytetyt kasviperäiset raaka-aineet ovat mahdollisimman vähän haitallisia niin ihmisille kuin luonnollekin. Teho perustuu puhtaisiin luonnon raaka-aineisiin, joiden tuotannossa, hankinnassa ja itse tuotteiden valmistamisessa minimoidaan ympäristöön kohdistuvat haitat. Luonnosta saatavat raaka-aineet kerätään vastuullisesti.

MITÄ TEHOAINEITA HAIR BALANCE TUOTTEISSA ON KÄYTETTY? MIKSI?

Aloe vera
Aloe vera on Afrikasta kotoisin oleva mehikasvi. Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Aloe vera suojaa hiusta päivittäisessä kulutuksessa sekä suojelee hiuksia UV-säteiltä. Aloe vera tekee hiuksista kiiltävät ja silkkiset vähentäen hiusten öljyisyyttä ja kuivuutta.

 

Kreatiini
Kreatiini ehkäisee hiusten rasittumista ja kuivumista sekä nopeuttaa uudistumista. Kreatiini tekee hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi.

 

Koivusokeri
Koivusokeri on pohjoisen luonnon oma tehoaine. Koivusokeri palauttaa hiusten luonnollisen kosteustasapainon sekä tekee hiuksista joustavat, kimmoisat ja kiiltävät. Se myös tekee hiuksista kuohkeat vahvistaen suomalaisia hentoja tai normaaleja hiuksia.

 

Mustaherukan siemenöljy
Mustaherukan siemenöljy on arvokas öljy hyvinvoinnin kannalta niin hiuksille kuin iholle. Sillä on rikas vitamiinisisältö. Mustaherukan siemenöljy ravitsee, kosteuttaa ja pehmentää hiuksia.

VOIKO HAIR BALANCE TUOTTEILLA PESTÄ JOKA PÄIVÄ?

Hair Balance sarjan tuotteet ovat hellävaraisia ja sopivat hyvin päivittäiseen käyttöön.

SOPIVATKO HAIR BALANCE TUOTTEET VÄRJÄTYILLE HIUKSILLE?

Kyllä, sillä tuotteet ovat sulfaatittomia. Kaikki Hair Balance tuotteet soveltuvat värjätyille hiuksille erittäin hyvin.

MITÄ UV-SUOJA TARKOITTAA? MISSÄ HAIR BALANCEN TUOTTEISSA SITÄ ON KÄYTETTY?

UV-suoja on yksi tai useampi aineosa, jotka suojaavat hiusta auringonvalon ultraviolettisäteiden aiheuttamalta värin haalistumiselta. Aineosat ovat usein samoja kuin aurinkosuojavoiteissa käytettävät UV-suojat. Suoja on Sugar ja Mild sarjan hiuksiin jätettävissä hoitosuihkeissa.